Sa Murtera

By pedraviva In Blog No comments

[:ca]Reforma integral de possessió datada de l’any 1870. Conservant el seu caràcter, hem modificat les estàncies per tal de millorar la seva habitabilitat.

Canvis duits a terme:

– Teulada,   hem canviat les vigues ( que se reciclaren posteriorment per fer la tarima del 1ºpis), hem posat aïllament de suro natural, tela impermeable i transpirable. Tornàrem a enteular amb sistema de teulada ventilada, que millora el coeficient d’aïllament.

– Reedistribució del 1º pis per tal de conservar un arc de mig punt de marès que es trobava a la casa.

– Es va repicar parts de parets per treure la pedra i integrar-la com element decoratiu.

– Tots el morters tan de fondo com d’acabat, i les pintures són en base de calç per tal de contribuir a la transpirabilitat de la casa.

– Trispol continu a la planta baixa, fet amb materials de la nostra illa, com la marmolina i la calç, amb un acabat pulit i hidrofugat.

– Piscina, disenyada conjuntament amb el promotor, es va fer una piscina desbordant a tres cares, amb sistema de netetja «pool-valet», acabada amb un pulit continu color beix, acabat exterior de marès reciclat i envoltant de paret de pedra.[:es]Reforma integral de vivienda datada en 1870. Conservando su carácter hemos modificado las estancias para mejorar su habitabilidad.

Cambios realizados:

– Tejado, hemos cambiado las vigas ( que se reciclaron posteriormente  para hacer la tarima del primer piso), hemos puesto aislamiento de corcho natural, tela impermeable y transpirable. Colocamos un sistema de tejado ventilado que mejora el coeficiente de aislamiento.

– Reedistribución del 1º piso para conservar un arco de medio punto de marés que se encontraba en la casa.

– Se picaron parte de algunas paredes para sacar la piedra y integrarla como elemento decorativo.

– Todos los morteros tanto de fondo como de acabado, y las pinturas son con base de cal para contribuir a la transpirabilidad de la casa.

– Pavimento continuo en la planta baja, hecho con materiales de nuestra isla, como la marmolina y la cal, com un acabado pulido y hidrofugado.

– Piscina, diseñada conjuntamente con el promotor, se hizo una piscina desbordante a tres caras, con el sistema de limpieza «pool-valet», acabada con un pulido continuo de color beig, acabado exterior de marés reciclado y rodeado de pared de piedra.[:]