Tipus de projecte: reforma integral de vivenda datada en 1870.
Objectius: millora de l’habitabilitat i modernització de les estàncies, conservant el seu caràcter.
Ubicació: manacor

El de Sa Murtera és un treball en equip amb la natura, amb l’entorn i els seus recursos. I, evidentment amb el client que va entendre el concepte i va confiar en Pedra Viva per dur-lo a terme.

El que es pot veure a les imatges és una vivenda amb caràcter propi perfectament integrada en el seu entorn i en la seva època. Una vivenda que respira l’essència centenària que la va veure néixer.
Es veuen parets de marès que sempre han estat allà i que ara han vist la llum. Aquesta llum es veu gràcies en part a una gama cromàtica de blancs i ocres en base de calç que fan molt lluminosa l’estància. Es veu la harmonia aconseguida entre elements antics i nous.
Es veu una piscina desbordant, de marès i pedra, totalment fusionada amb l’entorn que convida a banyar-te.

En definitiva, es veuen espais que conviden a ser viscuts, llestos per a posar el toc personal que els convertiran en una autèntica llar.

Són també moltes coses que no es veuen al primer cop d’ull però que hi són: la habitabilitat que, després de molts d’anys s’ha recuperat. Un excel•lent aïllament tèrmic. L’olor a camp. La harmonia i la qualitat dels materials. Els acabats al detall. La nova vida de la fusta de les bigues, que ara vesteixen el terra transformada en tarima.
L’aprofitament dels recursos… I, sobre tot, la satisfacció dels que hi viuen. I també la nostra clar…

Resumen dels canvis realitzats:

  • Teulada: substitució de les bigues ( reciclades en tarima per al primer pis), instal•lació d’aïllament de suro natural, tela impermeable i transpirable. Col•locació d’un sistema de teulada ventilada que millora el coeficient d’aïllament.
  • Primera planta: redistribució per poder conservar un arc de mig punt de marès que es trobava a la casa.
  • Parets: picat d’algunes parets per treure la pedra original i poder integrar-la com element decoratiu.
  • Pintura: utilització de morters ( tant de fons com d’acabat) i pintures a base de calç per a contribuir a la transpirabilitat de la casa.
  • Planta baixa: col•locació de paviment continu fet amb materials de la nostra illa, com la marmolina i la calç, amb acabat polit i hidròfuga.
  • Piscina: dissenyada conjuntament amb el client. Es va fer una piscina desbordant a tres cares, amb el sistema de neteja “pool-valet”, acabada amb un polit continu de color beig, acabat exterior de marès reciclat i envoltat de paret de pedra.